Marstrand Boat Show är västkustens största flytande båtmässa och arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. Välkommen till årets båtfest!


Årets flytande båtmässa på Marstrand kommer för tredje året att arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. Det betyder att stora delar av hela båtbranschen kommer att finnas på plats för att visa upp sitt utbud. 

Här finns över 200 utställda nya motor- och segelbåtar i alla storlekar, både från svenska och utländska företag. Det kommer även att finnas en begagnatavdelning med motor- och segelbåtar från Sweboatanslutna mäklare. Se alla utställare under fliken ”utställarlista”.

Här finns också en stor tillbehörsutställning med 65 utställare av enbart marina produkter och tjänster.


Vi har även gratis prova-på aktiviteter som jollesegling, ribbåtskörning m.m. Allt under kunniga instruktörers överseende. Dessa behöver inte bokas i förväg utan kom bara till prova-på tältet på brygga C för att delta.

Missa inte heller den unika chansen att gå rundvandring i Rutgersons fabrik nära mässområdet. Rutgersons tillverkar block, däcksluckor, ventiler, skotsystem och segelbeslag som används på båtar över hela världen. Här får du se hur deras produkter designas, tillverkas och monteras. Passa även på att prata med deras experter om dina behov och handla till mässrabatt. I år kan du dessutom prova på att tillverka ett eget block! Läs mer genom att klicka här.


Vår partner Subaru ställer ut de senaste bilmodellerna och arrangerar roliga aktiviteter för alla barn.

Alla barn är också varmt välkomna till krabbfiske som arrangeras tillsammans med Hamnverksamheten i Marstrand.

Årets föredrag hålls av ensamseglaren och årets kvinnliga äventyrare 2018, Emma Ringqvist!
Emma seglade ensam på sin L32 Caprice via Brasilien ner till Sydatlanten där hon besökte världens mest fjärran bebodda ö Tristan da Cunha. Därefter seglade hon hela vägen hem utan fungerande motor. Längsta etappen var på 67 dygn ifrån St Helena till Skottland. Drömmen med hennes resa var att segla över de riktigt stora haven men också om att utforska ensamheten till sin yttersta spets. Emma kommer att hålla ett föredrag på Havshotellet lördag 24.8 och söndag 25.8 kl 13:00 då hon beskriver i ord, bilder och musik om sitt 9 månaders äventyr över Atlantens vågor och rakt in i djupet av sitt hjärta.

Föredraget kostar 100:- och anmälan sker till emmaring@gmail.com eller sms till 0703623450.  Betalning sker via swish till ovan nummer. Alternativt tas kontant betalning vid dörren.

Båten Caprice och Emma själv kommer också att finnas på plats på B-bryggan under mässan och besökare är välkomna ombord.


Marstrand är Sveriges seglingsmetropol och även ett mycket uppskattat turistmål för hela familjen! Här kan man flanera längs kajen och titta på båtar, äta gott på restauranger och uteserveringar,  bo på allt från B&B till hotell, ta ett dopp i havet eller bara njuta av den marina miljön.

Som alltid när Sweboat arrangerar mässor är det gratis inträde och gratis parkering, på anvisad plats. Vi har 1.000 P-platser och bussar som går i skytteltrafik mellan P-plats och färjeläget för den som inte önskar promenera.

Se aktuellt väder på Marstrand (SMHI) genom att klicka här.

Se mer än båtar!
Besök Marstrands officiella turistguide genom att klicka här för att se vad Marstrand har att erbjuda i form av sevärdheter, aktiviteter och logi.

Följ och gilla oss på:
Facebook: @marstrandboatshow
www.facebook.com/marstrandboatshow

Instagram: #marstrandboatshow